50.000 skrivere ble hacket – Forbes: 500.000 skrivere kan enkelt hackes globalt

Ett omfattande men ändå simpelt ”hack” ägde rum i helgen. En hackare vid namn TheHackerGiraffe anslöt sig till 50.000 oskyddade skrivare runt om i världen och skrev ut budskap du kan lese under.


Grafkom Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.


Hackaren vill alltså säkerställa att den svenska youtubern Pewdiepie behåller sin plats på tronen som världens största youtuber. Och i förlängningen också då hindra nummer två den indiska Youtube-kanalen T-Series från att gå om svensken. Den vänlige och en gnutta humoristiska hackaren passar även på att informera om att skrivaren i fråga är ”exponerad för internet”.

Och just skrivare som är exponerade för internet verkar tämligen vanligt och ganska lätt att exploatera. Hacket i fråga har inte krävt speciellt djuptgående kunskaper och enligt en Forbesartikel finns det åtminstone 500.000 sårbara skrivare runt om i världen.