Software revolusjonerer produksjonen av taktile skilt

Produksjon av skilt med høydeforskjeller i overflaten – såkalte taktile skilt – har alltid vært arbeidskrevende og kostbart. Men nå har bedriften Sign Production på Årnes ved hjelp av software funnet en produksjonsmetode som gjør produksjonen langt mer kostnadseffektiv. Det melder Canon i en pressemelding.

– Det unike med denne produksjonsløsningen er måten vi kombinerer programvaren og produksjonsmaskinen på. I samarbeid med Canon har vi studert hvordan vi kan bruke Océ Arizona med UV-teknologi til produksjon av taktile skilt på materialer som aluminium og akryl, der programvaren Océ Touchstone sørger for at vi kan utnytte lag- og graderingsfunksjonalitet i Photoshop og Illustrator til å beskrive høydeforskjellene i skiltene. […] Faktisk vil et skilt som tidligere hadde produksjonstid på 15-20 minutter, nå være klart på under to minutter, forklarer daglig leder Thomas Fjeldberg i Sign Production.

Sign Production leverer kun til sitt forhandlernett og er altså en underleverandør til grafisk bransje. Selskapet omsatte i fjor for i underkant av 27 millioner kroner og har også et søsterselskap – Sign Text – med en omsetning i fjor på ca 30 millioner kroner.