Xerox tar over stort transaksjonstrykkeri i Sverige

Svenske NT Mediaprint omsatte for 98 millioner svenske kroner i 2017 og hadde 32 ansatte – nå har eieren solgt virksomheten – deler av den ble kjøpt av Xerox.


Grafkom Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.


I somras överförde bolaget sina tillgångar till Xerox och kundkontrakt “till annan aktör i branschen”, meddelar ägaren Herenco i ett meddelande.

– I en bransch som går igenom en betydande förändring har vi lyckats att växa affären med, för branschen, god lönsamhet. Nästa steg i utvecklingen är att branschen måste konsolideras. Vi är glada att ha hittat en långsiktig lösning i Xerox som idag är världsledande inom området. De har både ambitionen och kunskapen att möta den framtida marknaden och att utveckla verksamheten i Nässjö. Mediaprint är idag välinvesterat och har byggt starka kundrelationer vilket ger bolaget goda förutsättningar inför framtiden, säger Lovisa Hamrin, ägare Herencokoncernen, som nu gör sig av med tryckeriverksamheten.

Utrustning från Canon

NT Mediaprint investerade under 2016 i sin andra inkjet-lina (Colorstream 3000) från Canon som till stor del skulle användas för att producera manualer – maskiner som nu alltså ska driftas och hanteras av Xerox.

 

- ANNONSE -

You might also like