Arena18: Stort vekstpotensial for tekstil- og interiørtrykk

Grafkom Media Monitor var til stede på Canons event Arena18, der det blant annet var stort fokus på tekstil- og interiørtrykk.

Markedet for tekstil- og interiørtrykk har et betydelig vekstpotensial. Anton Strand, kanaldirektør for storformat i Canon Norge, peker mot taket når han beskriver markedsmulighetene fremover. Canon er på god vei. De har knyttet til seg dyktige designere og trykkerier som bruker deres Arizona flatbed printer.

Veggene på selskapets nye showrom kalt ImageFactory er preget av tapet, fliser og interiørplater med eksklusivt design, trykt på en Arizona. Strand var en populær mann på Canons Arena 18. Det var mange av de 500 påmeldte som ønsket å vite mer om tekstil- og interiørtrykk.

Canon viste på Arena 18 hele sitt produktspekter og kjørte i tillegg en rekke bransjeforedrag. Arrangementet omfattet alt fra produkter og løsninger via foto og print til dokumenthåndtering og automatisering. I showrommet sto utstyret på rad og rekke.

Vizuelli og Bar Harstad

For Canon fikk satsningen på interiør et ekstra løft da Canon på jakt etter et prosjekt for å utforske bruk av Arizona flatbed print til interiørelementer kom i kontakt med Vizuelli og Bar Harstad.

Bar Harstad og Vizuelli valgte innslag av store printede bilder direkte på veggplatene og illustrasjoner av Esra Røise direkte printet på veggene på toalettene. Fargevalget var tidløst i mørke duse farger med et røft interiør brutt opp av noen store spesiallagede lyskasser med print på akrylplater, noe som bidro til å lede tankene hen på Harstad verft.

Det nyoppussede arealet ble åpnet i mai 2016 og etter kun få måneders drift ble stedet blitt et populært møtested i Harstad og omsetningen føk i været.

– Dette viser viktigheten av å kunne tilpasse et design til lokale forhold og utnytte digital teknologi til å realisere ideer med et begrenset budsjett, mener Anton Strand.

Storformatteknologien gjør det mulig å trykke på alle underlag. Det trykkes på klær og gardiner laget av både polyester og naturfiber. Tapeter er også et spennende område.

 

- annonse -