Two Sides: Komposterbare flasker på vei til butikkhyllene

En britisk forsker har tatt fram en helt komposterbar flaske av gjenvunnet papir som snart er klar for masseproduksjon. 

Flasken er tatt fram av selskapet Choose Water og er utviklet av den britiske forskeren James Longcroft. Målsetningen er å erstatte platsflsakor og således bidra i kampen om plastfrie hav. Flaskens ytterste lag er gjort av gjenvunnet papir og det indre laget er gjort av en komposittløsning som James Longcroft og hans medarbeidere har tatt fram selv.

Hele flasken bortsett fra korken brytes ned i løpet av tre uker om den havner i vann eller i et avfallsdeponi. Dyr som lever i havet kan spise flasken uten at det skader dem. Flaskens stålkork brytes helt ned innen ett år.

Longcroft er nå i gang med å få godkjent sine patent og har dratt i gang en såkalt crowd funding for å kunne starte masseproduksjon av flaskene. Målet er å lansere flasken i september senere i år. 100 prosent av overskudet skal doneres til organisasjonen Water for Africa, ifølge Two Sides.

 

- ANNONSE -

You might also like