Loreal-profil benytter papirflasker i nytt varemerke

Shane Wolf er Loreals globale sjef for varemerkene Redken, Pureology og Mizani, og i hans nystartede prosjekt som har fått navnet Seed Phytonutrients fokuserer han på småskalig og organisk produksjon og holdbarhet. 


Grafkom Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.


Och med dessa företagsvärderingar så känns miljövänliga förpackningar som ett givet inslag, något det också är, i form av vattentäta och komposterbara flaskor gjorda av återvunnet papper. På insidan finns ett mellanlägg av plast, som enligt företaget är så pass tunt (95 procent tunnare än konventionella flaskor) att det faller ihop i takt med att produkten tar slut.

Läs mer om resan bakom hur de tog fram sin unika förpackning här.

Flaskan är förutom att vara helt återvinningsbar också uppvinningsbar, varje produkt kommer nämligen med en fröpåse, som ska uppmana kunder att börja odla i trädgården, och flaskan kan således bli en del av grönsakslandet, berättar Two Sides.

Här nedan kan du se hur flaskan tillverkas.

- annonse -