Rema 1000 neste kjede til å kaste seg på antiplasttrenden

Grafkom Media Monitor har de siste ukene publisert flere saker der norske dagligvarekjeder går ut og lover å kutte i bruken av plastemballasje. Rema 1000 kaster seg også på bølgen, det melder NA24.

Dagligvarekjeden planlegger å redusere plastbruken med 174 tonn bare i frukt- og grøntavdelingen i år. Dette skal blant annet gjøres ved å innføre papirposer med epler, pærer, plommer og liknende. I løpet av en treårsperiode er målet å redusere plastforbruket med 1500 tonn. Dagens Rema-plastpose skal dessuten erstattes av en ny type plastpose bestående av 80 prosent resirkulert plast.

Naturvernforbundet gleder seg

– Jeg tenker at det er veldig bra, samtidig viser det hvor stort problemet er, når man kan fjerne så mye plast på kort tid. Det er på overtid at dagligvarebransjen tar ansvar, og det er kjempefint at vi ser at flere og flere også gjør det, sier leder Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet.