McDonalds dropper plastsugerør og bytter til papir

Mcdonalds i Storbritannia skal bytte ut sine plastsugerør og erstatte dem med sugerør av nedbrytbart papir.

Bare i USA kastes det utrolige 500 millioner sugerør hver eneste dag, nok til at det skulle rekke 2,5 runder rundt jordkloden, ifølge en artikel publisert av Twosides.

Nå er det flere som reagerer for å få redusert på overforbruket. I Seattle skal sugerør helt bannlyses fra og med sommeren. Og i California vill man ta fram et forslag som gjør at kunden selv må be om sugerør. Skottland planlegger å bli fullstendig sugerørsfritt innen 2020.

Også er det altså Mcdonalds som nå skal fjerne sugerør av plast på sine 1.300 restauranter i Storbritannia, og i stedet benytte nedbrytbart papir. Om prosjektet mottas positivt så kommer McDonalds til å gjøre det samme i flere land.

I tillegg til papirsugerør, så ser også Mcdonalds nærmere på sugerør av bambus og glass.