Lokalavisene trues av færre postdager

Lokalavisene blir hardt rammet hvis Posten skjærer ytterligere ned på antall leveringsdager. Namdalsavisa er allerede rammet og kutter ut sin lørdagsavis. Det melder NRK.


Fagsjef Bjørn Wisted i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er bekymret.
– Jeg er redd det vil ramme veldig mange norske aviser som ikke vil nå ut til sine lesere. Noen aviser bruker bare Posten, og mange er helt avhengige av inntektene sine fra papiravisene. […] Papiravisa er viktig og vil være viktig i mange år framover. Mye av økonomien er knyttet opp mot papiravisa. Men problemet blir å nå ut til leserne sine, sier Wisted.

Namdalsavisa kutter

Redaktør Kim Riseth i Namdalsavisa tror avisa kommer til å kutte ytterligere i framtiden, i takt med at postleveringen kuttes.
– Vi bruker 15–16 millioner i året på trykk og distribusjon av papiravisa, og med 10.000 abonnenter er det store kostnader per abonnent. Vi tror vi får et bedre produkt på nett og papir ved å redusere kostnadene, og da er vi nødt til å kutte i utgivelsene, mener Riseth.