Peterson i Sarpsborg har investert for over 45 millioner kroner i nye maskiner

Emballasjespesialisten i Sarpsborg – med avsnitt i Norge, Sverige og Danmark – har hatt god nytte av sine nye eiere.


VPK Packaging og Klingeles har satt i gang et investeringsprogram til over 230 millioner kroner, og i Norge har Peterson i Sarpsborg fått tilført 46,5 millioner kroner, melder Sarpsborg Arbeiderblad (bak betalingsmur).

Det var i oktober i fjor at oppkjøpet skjedde, og som også medførte at Peterson ble en del av VPKs internasjonale allianse, Blue Box Partners.

Peterson-fabrikken i Sarpsborg har i dag rundt 200 ansatte.

– De samlede investeringene ble godkjent like etter oppkjøpet for snart et år siden. Vi gleder oss over den nye retningen som selskapet er i ferd med å ta. Nå investerer vi for framtiden. Det er bra for oss og det er bra for våre kunder. Med moderselskapet VPK Packaging i ryggen får Peterson en enda sterkere posisjon i det skandinaviske markedet, sier administrerende direktør Dan Johannessen (til h. på bildet, salgsdirektør Tommy Prøitz til v.) i Peterson i Skandinavia i en pressemelding som er sendt ut.

Planene om å flytte fabrikken ut av sentrum er inntil videre skiftet ut med investeringer i eksisterende lokaler, men dette betyr ikke at bygging av ny fabrikk er ute av bildet.

– Vi vurderer fremdeles å bygge ny fabrikk, men disse investeringene var nødvendige oppgraderinger uavhengig av dette, sier Johannessen.

I Norge vokser bølgepappforbruket, melder Peterson. Miljøtrendene peker i favør av bølgepapp, som i tillegg er kortreist. Peterson, som har fulle ordrebøker, forventer 2 prosent årlig vekst de neste 10 årene.

Selskapet mener dermed det er gode forutsetninger for å investere i driften i Norge, enten ved den eksisterende fabrikken eller i en ny.

– Det eneste skåret i gleden er at papirprisene for tiden er høye, noe kineserne får skylden for. Men svingende papirpriser er noe vi er vant til å leve med, sier Dan Johannessen.

– Vi er også valutaeksponert, og det tilsier også at vi er nødt til å investere for å opprettholde konkurransekraften.


Kilder: Peterson, Sarpsborg Arbeiderblad

- ANNONSE -

You might also like