VG og KK er Årets avis og Årets magasin

Mediebedriftenes Landsforening delte ut sine priser til mediebedrifter i Norge under Nordiske Mediedager i Bergen sist uke.


VG ble ikke bare kåret til Årets avis, men stakk også av med gjeveste pris i klassen Årets nettsted.

– Årets Avis bygger sin virksomhet på en grundig journalistisk kultur. På en bemerkelsesverdig måte løser de daglig samfunnsoppdraget og setter nasjonal standard for hvordan nyheter formidles, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) da hun delte ut prisen for Årets Avis onsdag kveld (VG).

I magasinklassen ble en annen velkjent publikasjon plassert aller øverst, nemlig KK. Juryen sa dette om vinneren:

“Årets magasin behersker balansen mellom tungt og lett innhold på en mesterlig måte. Magasinet har klart å transformere en tradisjonsrik merkevare fra papir til et ledende og lønnsomt nettsted. De evner å tiltrekke seg lesere fra flere generasjoner gjennom å være tro mot merkevaren, samtidig som de klarer å fornye journalistikk og presentasjon digitalt. På en unik måte har de etter langsiktig og grundig arbeid klart å lage sitt eget univers og skaper engasjement hos leserne både på papir, på nett, i skiløypa og i løpetightsen. Årets magasin er mye mer enn et magasin – årets magasin er KK.”


Kilder, VG, Aller Media

You might also like