Lanserer konsept for klimakompensert emballasje

Med konseptet Återbära tilbyr det svenske emballasjeforetaket Avisera – gjennom klimaanalyse og kompensasjon – klimanøytral emballasje.


Konseptet, kalt Återbära, innebærer at Avisera klimakompenserer for hele produktets utslipp. Avisera har gjort klimaanalyse av produksjon av inngående materialer, transport, energibruk i produksjon, trykk og til slutt distribusjon til kunden.

Dette gjør det altså mulig for Aviseras kunder å kjøpe “klimanøytral” emballasje. Klesfirmaet Nudie Jeans er først ute med å bruke klimakompenserte papirposer og emballasje i sine butikker.

– Naturen er vår viktigste leverandør og derfor er det nødvendig at vi tar vare på den. Vi har arbeidet lenge med å redusere vår klimapåvirkning og har som foretak vært klimanøytrale siden 2007. Dessuten har vi mer enn halvert våre CO2-utslipp i samme periode. Nå girer vi opp vårt bærekraftarbeid gjennom Återbära, der vi tilbyr 100 prosent klimanøytral emballasje til våre kunder, sier Peter Lundgren, administrerende direktør i Avisera, i en pressemelding.

Klimakompensasjonen for de produktene som er merket med Återbära skjer via et treplantingsprosjekt i Nicaragua, som er sertifisert av Plan Vivo.

Slik beskrives Återbära-konseptet av Avisera selv:

  • Avisera tilbyr sine kunder 100 prosent klimanøytrale produkter gjennom Återbära.
  • Analysen av klimapåvirkningen inkluderer alle trinn fra råmateriale til levert produkt.
  • Analysen tar altså hensyn til livssyklusen fra produksjon av inngående materialer, materialer i transportemballasje, transport, energibruk i produksjon, trykk og sluttelig distribusjon til kunden.
  • Klimakompensasjonen er sertifisert ifølge Plan Vivo, noe som innebærer høy kvalitet, sporbarhet samt sosiale effekter.
  • Återbära presenteres på www.aterbara.se

Foto: Skjermdump/Avisera

You might also like