Canon Norge har inngått samarbeidsavtaler med TV2 og Documaster

TV2 valgte Canon til partner i sin digitale transformasjon, mens Documaster-avtalen innebærer levering av digitale arkivløsninger.


Documaster  ble det første selskapet i Norge til å tilby en frittstående arkivkjerne sertifisert (endelig godkjenning av Noark 5-løsning) av Riksarkivet Norge våren 2014. Sammen med Documaster og Noark 5-løsningen skal Canon tilby sine kunder en “moderne og systemuavhengig arkitektur som sikrer lagring av sensitive data”, skriver Canon i en pressemelding.

Sentralt i dette er dokumentforvaltningsløsningen “Therefore”.

– Vi er stolte av at Canon har gitt Documaster tillit til å være en viktig brikke i deres satsning mot offentlig sektor. Therefore™ og Documaster sammen gir en moderne og fremtidsrettet løsning som ivaretar alle compliance krav. Dette gir et nytt og svært konkurransedyktig alternativ i offentlig sektor, sier Pål Reinert Bredvei, daglig leder i Documaster.

 

Digitalisering og automatisering for TV2

Også TV2 har nylig innledet et samarbeid med Canon Norge.

I forbindelse med det som benevnes TV2s hittil største endringsprosess skal Canon levere løsninger og tjenester for digitalisering og automatisering av HR-prosesser og kontraktshåndtering.

Leveransen bygger på en ECM plattform for informasjonshåndtering som håndterer både digital HR og kontraktshåndtering på samme flate. Videre omfatter løsningen hardware og software for sikker print og scanning. I første fase gjennomføres digitalisering av kontrakter og HR dokumenter.

 

Endringsprosjekt

TV 2 flytter i 2017 til nye lokaler både i Bergen og Oslo. Flyttingen er en del av et større endringsprosjekt hvor TV 2 skal etablere “Aktivitetsbasert kontor”.

Per Aadland, teknologidirektør i TV 2, opplyser at organiseringen skjer etter prinsippene i “Aktivitetsbasert kontor”.

– Det er derfor viktig at ECM plattformen fremmer samhandling og gir brukerne tilgang til informasjon og systemer på en lettfattelig og brukervennlig måte. Data må være tilgjengelig uavhengig av fysisk og logisk plassering, og i størst mulig grad uavhengig av plattform, sier Aadland blant annet.


Kilde/Foto: Canon Norge

Foto: Svein-Erik Myhr, forretningsutvikler i Canon Norge, og sentral i avtalen med TV2.

You might also like