Kai Hansen AS investerer i flaggskipet til Manroland

Pressen det handler om er Manroland 700 Evolution, og Kai Hansen AS i Stavanger er første trykkeri i Skandinavia som bestiller denne offsetpressen.


Salget skjer gjennom Manrolands samarbeidspartner i Norge, Grafisk Kompani på Lørenskog utenfor Oslo.

70/100-linjen som Kai Hansen AS har bestilt er en åttefarger presse med vendeverk og trykker opptil 16.000 ark i timen. Maskinen har DirectDrive-teknologi. Av spesifikasjoner ellers kan nevnes nytt ergonomisk brukergrensesnitt med berøringsskjermer, TripleFlow fargeenhet, samt såkalt intelligent hastighetskompensasjon for trykkfarge- og fukteverkenhetene. Manroland Evolution ble vist første gang for ett år siden, men da uten vendeverk. Det kom på plass i vår.

Et felt som Evolution-pressen scorer høyt på er jobbskiftetidene.

kenneth_smebole
Kenneth Smebøle

– Dette mener vi er noe av det viktigste, og her er Evolution best i klassen. Manroland har fokusert sterkt på jobbskiftetider, sier Kenneth Smebøle, daglig leder i Grafisk Kompani.

– I dag er opplagene blitt mindre, men det kjøres mange jobber. Da betyr det mye å kunne minimere tiden mellom hver jobb, sier han.

 

r700-evolution

 

Effektiv maskin

erik_hansen
Erik Hansen

Kai Hansen AS har vært kunde hos Grafisk Kompani i mange år, og kjører med to 70/100 Manroland-presser i dag, en ti-farger og en åttefarger med vending. Med effektiviteten som den nye Evolution tilbyr, dekker den kapasiteten til begge disse maskinene.

Dermed blir det to maskiner ut, og én inn hos Kai Hansen AS, som har et trykkerianlegg som er nesten nytt, på Forus utenfor Stavanger.

– Jeg tror det må være et av Norges flotteste trykkerier, sier Erik Hansen, salgs- og markedssjef i Grafisk Kompani, og deleier sammen med Smebøle.

 

– Kan være naturlig å bytte to mot en 

I Norge i dag finnes det fra Manroland ni lange (åttefarger eller mer)  vendemaskiner og totalt nærmere 25 offsetpresser. Smebøle og Hansen er enige om at utskiftinger av offsetpresser nå for tiden oftest går til digitale løsninger når det er snakk om de små formatene.

Med 70/100 er det annerledes.

– For mange av de som har to eldre offsetpresser i det største formatet i gang i dag vil det kunne være naturlig å bytte disse ut med én ny, som er mye mer effektiv, sier Kenneth Smebøle. Han bekrefter samtidig at de for tiden jobber med flere andre interessante prosjekter.

 

Øker hastigheten

Maskinen til Kai Hansen AS skal installeres i februar. Det ser produksjonssjef Ronny Hansen (til venstre på hovedbildet, sammen med Petter Löschbrandt) fram til.

– Vi skal ta ut to offsetlinjer når vi installerer den nye Evolution 700. Da får vi ikke bare like mye kapasitet inn som vi tok ut – vi får en økning. I dag kjører vi fire skift – med vår nyinvestering på plass planlegger vi å ta det ned til tre skift, sier han.

 

Når ny maskin er på plass planlegger vi å gå ned fra fire skift til tre

Ronny Hansen, produksjonssjef hos Kai Hansen AS

 

De hurtige jobbskiftet som den nye pressen klarer, betyr mye for Kai Hansen AS, som har i snitt ca 2.500 i opplag pr jobb.

– Vi har mange jobber, og da blir dette kanskje den viktigste faktoren. Men vi får en økning i toppfarten også, og denne maskinen har dessuten inline lesing av density og registrering – så alt monner, forklarer Ronny Hansen.

De 55 ansatte på Forus har mye å gjøre.

– Det er godt med oppdrag, men det er mye lave priser ute i dette markedet, sier Ronny Hansen.


 

- ANNONSE -

You might also like