Ålgård Offset investerer i ny Komori rotasjonspresse

Kontrakten med forhandler Coloro ble inngått under Drupa. Maskinen er en Komori 16-siders heatset, System 38.


Maskininvesteringen føyer seg inn som del av de tidligere varslede planene om nytt produksjonsbygg på 5000 m2 som skal settes opp på Ålgård, og som skal stå ferdig i 2017. Av de beregnede 100 millionene som totalt skal investeres relaterer om lag halvparten seg til kjøpet av ny presse, ifølge tidligere meldinger til pressen.

Hovedbildet er fra kontraktsinngåelsen på Drupa. Fra venstre A. Komori, Åge Myrvold (CEO Coloro), Tom B. Norland (CEO Ålgård Offset),  President Y. Komori,  Paul B. Løyning (daglig leder Ålgård Offset),  I. Kamyeyama,  Tony Carter,  T. Tsugawa (foto: Ålgård Offset).

Les også: Ålgård Offsets nye storstue

komori web 38
Komori web, System 38

Komori System 38 (bildet) skal leveres med alt av ny tilgjengelig automatikk, blir det opplyst, og med denne maskinen på plass disponerer selskapet totalt fire rotasjonspresser.

APC-systemet til maskinen sørger for automatisk plateskift av alle åtte plater på to minutter. Komori i Japan lager System 38 i tre modeller, med kapp i tre ulike lengder (625 mm, 598,5 mm og 578 mm). KHS-AI (Advanced Interface) er standard på pressen, som blant annet innebærer redusert klargjøringstid og mindre makulatur.

– Gir grunnlag for ekspansjon i Skandinavia

Ålgård Offset og Printagon i Sverige (som Ålgård har eiermajoritet i), venter å samlet omsette for 270 millioner kroner i inneværende år.

– Dette (maskininvesteringen, red.anm.) vil gi Ålgård Offset as et meget godt grunnlag for ekspansjon i det skandinaviske markedet, sier CEO Tom Bjarte Norland i forbindelse med kontraktsinngåelsen.