Nyansettelser, mersalg og utvidelse

Fræna-Trykk AS i Elnesvågen i Møre og Romsdal skal utvide lokalene sine med et tilbygg på omlag 200 kvm. Første uken i januar startet gravearbeidene.


Innen sommerferien vil råbygget være oppe, og daglig leder Kjetil Moen (bildet) håper at innflytting kan skje før jul.

– Hvis ikke er det ingen krise om vi må vente noen uker, sier Moen til Media Monitor.

ftrykk
Lokalene i Elnesvågen, før utvidelse

Satser på profilering og dekor

Fræna-Trykk har vært i drift i 35 år, og leverer alle typer trykksaker. Årsomsetningen har de senere årene ligget på drøyt 5 millioner, men i 2015  kom det en vekst på 25 prosent.

– Vi går mot strømmen, kan du si. To nye personer blir ansatt nå, og når vi får utvidet lokalene våre blir det mulig for oss å satse mer på profileringsprodukter og dekortjenester. Bildekor er et viktig felt, og  vi kommer til å avsette plass til et showroom, sier Kjetil Moen.

Alt i eget hus

I dag har trykkeriet blant annet en Heidelberg Anicolor på plass i trykksalen, sammen med digitalpressen Xerox Versant 80 som ble kjøpt inn sist sommer. En plotter er i bruk, men Moen forteller at det skal investeres i én til når arealutvidelsen er ferdig.

– Vi har alt i eget hus, og det er viktig for oss. Og man må tenke fremover. Filosofien vår er å satse 80 prosent på det vi er gode på i dag, og 20 prosent på framtida, sier daglig leder Kjetil Moen.


Foto: Fræna-Trykk