PostNord anklaget for konkurranselovbrudd i Sverige

Ifølge Dagens Nyheter er det Svensk Direktreklam (SDR) som anmelder PostNord Sverige, og grunnen er at de ikke fikk gi anbud på en distribusjonsavtale på det svenske markedet.

Den ikke navngitte oppdragsgiveren gav oppdraget til Postnord, men SDRs påstand er at dette skjedde på “svært tvilsomt vis” fordi de lot virksomheten i Danmark subsidiere virksomheten i Sverige, og dermed skal totalforretningen ha blitt bedre for kunden.

PostNord skriver på sine norske nettsider at selskapet har sine røtter i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Tyskland. Det norske PostNord AS er en del av nordiske PostNord AB, selskapet som ble dannet da Post Danmark AS og Posten AB fusjonerte. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Den samlede virksomheten tilbyr tjenester innen kommunikasjon og logistikk gjennom varemerkene PostNord, Post Danmark, og Strålfors.

PostNord hadde en omsetning på 38 mrd NOK i 2014.


Kilder: Dagens Media, Branschkoll, PostNord

- ANNONSE -

You might also like