Hege Gundersen er ny forlagssjef i Universitetsforlaget

hegegundersen Hege Gundersen er ansatt som ny forlagssjef i Universitetsforlaget. Gundersen har vært sjefredaktør i Universitetsforlaget siden 2006 og har doktorgrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo.

Hun tiltrer i stillingen med denne erklæringen:

– Jeg tror jeg nå starter i en av landets morsomste jobber. Forlagsbransjen står overfor store utfordringer i årene som kommer, men Universitetsforlaget har fantastiske aktivum å møte disse med: Vi har forfattere som leverer innhold på aller øverste hylle, en engasjert og offensiv arbeidskultur og vi var tidlig ute med å etablere et digitalt tidsskriftforleggeri. Nå skal Universitetsforlaget ekspandere – og det skal vi gjøre uten å fire på kvaliteten. Jeg er utrolig stolt av forlagets visjon: Vi skal sette varige spor i det norske kunnskapssamfunnet. Det er en genuint meningsfull ambisjon å arbeide for.

Overordnet ansvar

Universitetsforlagets portefølje består i dag av 130 nye titler, 1600 backlisttitler og 45 tidsskrifter med 160 årlige hefter. Som forlagssjef får Hege Gundersen det overordnede ansvaret for all redaksjonell og strategisk utvikling, organisering og økonomiske resultater.