A: Ricoh

Kodak tar av på børsen etter lansering av kryptovaluta

Kodak lanserer i samarbeid med Wenn Digital en egen kryptovaluta – Kodakcoin – samt en plattform for å selge og kontrollere bilder. Børsveriden til selskapet tok av på nyheten og aksjen var på det meste opp utrolige 300 prosent.

Med blockchain-teknologi skal Kodaks nye plattform, som skal hete Kodakone, hjelpe fotografer og bildeskapere å kontrollere opphavsretten for deres bilder. Blockchain-teknologien muliggjør en kryptert, digital hovedbok som holder styr på hvem som eier bildene som inngår i plattformen. Videre kommer fotografer til å kunne få betalt for sine bilder gjennom plattformen.

Fotografer og bildeskapere kommer til å kunne laste opp nytt og eksisterende materiale til Kokadone.

– For mange i teknikkindustrien er blockchain og kryptovaluta hete ord. For fotografer som i lang tid har kjempet med å få kontroll over hvor og hvordan deres arbeid skal anvendes så er disse ordene en nøkkelfaktor til å løse det som har vært et uløselig problem, sier Kodaks konsernsjef Jeff Clarke, i en pressemelding.

Markedet tok i mot nyheten med begeistring

Kursutviklingen etter nyheten.

Kodaks aksje skjøt i været etter nyheten og endte på 10,60 USD onsdag – sammenlignet med 3,13 USD på tirsdags Kryptovaluta er ekstremt inn for tiden og kombinert med et stort konsern så blir dette interessant for en større målgruppe.

Det er samarbeidspartneren Wenn Digital som har utviklet teknologien for Kodak. Wenn Digitals datterselskap Wenn Media har allerede et samarbeid med 2.500 profesjonelle fotografer.

Les mer om prosjektet her.

- Annonse -

- Annonse -