A: Ricoh

Statsråd på besøk hos Merkur Grafisk

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fra Høyre var denne uken på besøk hos Merkur Grafisk og ble informert om maskinskatten og hvordan denne truer grafiske bedrifter. Det melder Finansavisen i sin papirutgave.


Verten var krystallklar i sitt syn på denne skatten.

– Jeg vil helst ikke uttale meg så mye om maskinskatten, for da kommer det fort noen ukvemsord som ikke gjør seg så godt på trykk. Men jeg kan si så mye som at skatten er en krampaktig måte å rake inn penger på, sier Dag Jacobsen, mangeårig daglig leder i Merkur Grafisk. Han legger til at han spesielt reagerer på taksten på maskinene og hvilket selskap som skal betale. Maskinene tilhører Merkur Grafisk, men det er Merkur Eiendom som må ta skatteregningen.

Taksten på maskinene endte på totalt 73 millioner kroner, og med 2 promille i maskinskatt så utgjør skatten 146.000 kroner i 2016.

Avhengig av støtte i Stortinget

Regjeringen ønsker nå å trappe ned og fjerne maskinskatten over en femårsperiode, men er avhengig av støtte i Stortinget til dette.

– Jeg håper at sjansene er gode. Senterpartiet har allerede flagget at de støtter forslaget, og Kristelig Folkeparti er normalt opptatt av distriktsplasser og arbeidsplasser. Vår hensikt med forslaget er at bedriftene skal kunne beholde mer av sin egen verdiskaping og ha evne til å investere i nye arbeidsplasser, sier Høyre-statsråden.

Bild: Fra Finansavisens oppslag

- Annonse -

- Annonse -