A: Ricoh

Norge i vinden på bokmessa i Frankfurt

Norge er hovedland på bokmessa i Frankfurt i 2019. Men allerede på årets messe merker man økt interesse for norske forfattere. Det melder Klassekampen i sin papirutgave.

– Norsk litteratur har en utrolig sterk stilling ute i verden. Møtene våre er booket et halvt år i forkant, sier Even Råkil i Oslo Literary Agency, som deltar i Frankfurt. Bokmessa i Frankfurt er verdens største bokmesse med 285.000 besøkende.

Det er imidlertid ikke mye av suksessen som blir liggende igjen i Norge. De fleste forfatterne har utenlandske agenter, og verdiskapningen forsvinner ut av landet. Dette ønsker regjeringen å gjøre noe med. Regjeringen bevilger nå fem millioner kroner, der  formålet er at flere norske forfattere skal oppdages i utlandet, og at mer av pengene blir værende igjen i Norge. Prosjektet “Litteratur ut i verden” har oppstart i 2018, melder Dagbladet.

- Annonse -

- Annonse -