A: Ricoh

Raaness utfører det som trolig er en av Europas største prepress-ordrer i år

Kunden er svenske V-Tab, del av Stampen-gruppen, og som blant annet trykker GøteborgsPosten, Svenska Dagbladet og Aftonbladet.


I tillegg trykkes en rekke lokalaviser, gratisaviser, magasiner, tema- og medlemsblader.

Norske Stein Raaness AS ble som eneste norske leverandør invitert inn i en anbudskonkurranse da trykkeriet i Sverige – Norden største trykkerikonsern – skulle fornye produksjonslinjene i tre av sine seks produksjonsanlegg.

Raaness opplyser på sine nettsider at de skal levere tekniske løsninger til trykkeriene i Västerås, Södertälje og Norrahammar. Totalt i leveransen inngår fire DotLine CTP, syv Glunz – Jensen fremkallere og tre punch & bukk fra Brew. V-TAB Västerås har et plateforbruk på ca 45 000 per måned.

I vinter inngikk V-TAB en avtale med Schibsted med verdi på 25 millioner per år i en tre års avtale om trykking av ulike magasiner, opplyser Raaness.

Første installasjon er nå gjennomført i Västerås, der det ble byttet ut tre fremkallere. Resterende installasjoner vil bli gjennomført i løpet av høsten, blir det opplyst.

Raaness skriver at kontrakten deres med V-Tab er en av de største som er inngått for prepress-utstyr i norden på mange år, og er antakelig en av de større som vil bli gjort i Europeisk sammenheng i 2017.


Kilde: Raaness

Ill. foto: Stampen

- Annonse -

- Annonse -