A: Ricoh

Ny løsning for fotobokproduksjon er på markedet

FastBook Professional 1000 fra det sveitsiske selskapet Imaging Solutions AG (forkortet ISAG) er en maskin som brukes i bokblokkproduksjon 

til high-end layflat fotobøker, bryllupsbøker eller andre typer albumbøker.


Maskinen håndterer binding av fotobøker i størrelsesrommet 20×20 cm til 45×45 cm. Både digitalt papir såvel som sølvhalid papir kan prosesseres. Rilling, falsing, liming og pressing gjøres slik at store panoramabilder lar seg feilfritt plassere i hvert oppslag, heter det i vaskeseddelen.

Produksjonstid: ISAG hevder at en vanlig produksjonstid på en fotobok på 20 sider, med manuelle innstikk, er 15-20 min. Med FastBook Professional reduseres produksjonstiden til en tiendedel, sier leverandøren.

Løsningen installeres nå for første gang i den tyrkiske bedriften Cihan Exclusive Albums, som blant annet har spesialisert seg på bryllupsbøker. I høysesongen produseres det 200 bryllupsbøker pr dag ved Cihan, som leverer over hele Europa og også har avdelingskontor i Berlin.


 

- Annonse -

- Annonse -