3D-print i fullfarge med CMYK – "burde passe for grafisk bransje"

Den grafiske bransjen er den som har overlegent mest kunnskap om fargehåndtering med cmyk-systemet, og teknologien burde passe bransjen ekstra godt på grunn av dette.


Mimaki kommer nå med en ny 3D-printer som kan skrive ut modeller i fullfarge. Med UV-led teknologien har man laget en løsning som kan få fram 10 millioner farger, ifølge selskapet.

Mimaki sier at den nye skriveren muliggjør produksjon av fargerealistiske skilt, prototyper, deler, produkter og andre 3D-trykte applikasjoner som eliminerer behovet for tidkrevende håndmaling av 3d-trykte objekter, skriver selskapet i forbindelse med lanseringen.

Ifølge opplysningene som er gitt kan man i dag nå langt i å skape ulike fargerom – for eksempel til 84 prosent av Fogra 39L og 90 prosent av Swop. Det finnes også støtte for å jobbe med fargeprofiler i maskinen.

Ved hjelp av både hvit farge og en gjennomsiktig farge kan man jobbe med både basen og overflaten for å skape objekter som føles “fotorealistiske”.

Med den nye skriveren kan man skape objekter i størrelsen 51 x 51 x 30 centimeter.

Produktet retter seg mot bransjer som den grafiske, men også mot utdanning, helse, produksjon, arkitekter og konstruksjon.