A: Ricoh

203 millioner Ikea-kataloger – "like populær som Harry Potter"

Årets Ikea-katalog har et opplag på 203 millioner eksemplar og distribueres i 52 land på 35 ulike språk.


Business Insider skriver at dette gjør den like populær som både Bibelen, Koranen og Harry Potter-bøkene.

– Det er en interessant og kul iakttagelse, også om sammenlikningen med de nevnte publikasjonene stanser ved antallet. Ikea-katalogen er verdsatt både i Sverige og globalt, og det er vi svært stolte av, sier Ikeas markedssjef  Patrik Nygren-Bonnier til Dagens Media.

IKEA Communications i Älmhult i Sverige står bak katalogen og gjør design, layout, fotografi og tekst til de mer enn 300 sidene som katalogen består av, i samarbeid med fotografer, innredere, stylister og grafiska spesialister. Det tar 18 måneder å sette sammen en katalog, skriver Quartz.

Ikea-katalogen trykkes på FSC-sertifisert papir. I trykkeprosessen involveres en lang rekke reproleverandører, papirleverandører, bokbinderier, og offset og rotogravyrtrykkerier. De enkelte land står deretter for sin egen distribusjon.


Foto: Ikea

- Annonse -

- Annonse -