Tallene for 2016 er her: Stabilt bokmarked i Norge

Forleggerforeningen har lagt fram bransjestatistikken for 2016, og den viser at det totale bokmarkedet har vokst med 0,4 prosent fra 2015 til 2016.


Totalverdien er nå på over 5,6 mrd kroner.

Direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson sier i pressemeldingen som er sendt ut at han er oppløftet over statistikken (kan lastes ned her):

– I en tid med svekket kulturkonsum på mange områder er det oppløftende å se at lesingen og boka holder sin posisjon. Både bransjestatistikken og den siste leseundersøkelsen vi har lansert tidligere viser det, sier Einarsson.

Digitale læremidler vokser

E-bok nisjen har fortsatt en vekst i Norge, men effekten avtar. I 2016 var veksten på 6 prosent, mot 18 året før. Totalverdien av (forlagssolgte) e-bøker var på 34 mill NOK. Derimot var det større vekst (18 %) på segmentet for digitale læremidler, der totalen nådde 248,5 mill NOK.


 

 

- Annonse -