Norsk avistrend: 6 papirutgaver i 2013 ble 5 i 2014 – i 2017 blir det 3

Altaposten i Alta i Finnmark trapper ned sin frekvens på papir nok en gang. Fra 3. juli blir det papiravis bare mandag, onsdag og fredag.


Den viktigste grunnen til endringen er at leserne til avisen beveger seg over til nye plattformer, sier direktør Tor Sara til sin egen avis. Forøvrig handler det om å redusere kostnader til trykking og distribusjon.

Antall journalister skal ikke reduseres. Altaposten hadde ved siste offisielle måling (2016) et papiropplag på 3188 kopier.

Nå arbeides det med et mulig samarbeid med VG.

– Vi jobber også med å utvide avtalen vi har med VG, et avishus som har vært helt i tet i verden når det gjelder digital produktutvikling. Det er mulig vi får til en avtale om å innlemme VGs e-avis i vårt tilbud til kundene, men her er det for tidlig å konkludere, sier Sara.


 

- Annonse -