A: Ricoh

Papirleverandørene varsler nye prisøkninger

Samtlige ledende grossister og produsenter av papir har gått ut med varsel om nye prisøkninger på papir. Høyere råvarepriser, men også en ordreinngang som overgår produksjonskapasiteten oppgis som årsaker.

  • Igepa (fra 14. august). Meldingen er: “Våre leverandører sliter fortsatt med kostnadsøkninger noe som fører til en ytterligere prisoppgang på alle våre produkter mellom 5 – 8%.“. (Kilde: berg-andersen.no)
  • Papyrus (fra 1. august). Meldingen er: “Som en konsekvens av en fortsatt sterk global etterspørsel og økte produksjonskostnader, har våre leverandører varslet oss om prisøkninger tilsvarende 4 til 8 %“. (Kilde: papyrus.com/noNO)
  • Antalis (fra 7. august). Meldingen er: “… mange av produsentene har en ordreinngang som overgår produksjonskapasiteten. Samtidig erfares det kraftige kostnadsøkninger på innsatsvarene og derigjennom et økt press på produsentenes lønnsomhet … Grunnet ovennevnte har vi mottatt adviseringer om prisøkninger på 5 – 8 %” (Kilde: antalis.no)
  • Arctic Paper (fra 1. juli). Meldingen er: “Vi beklagar den instabilitet som råder i den globala råvarumarknaden. Kostnaderna för våra pappersbruk fortsätter att stiga och som en konsekvens av detta behöver vi avisera om en prishöjning på vårt bestrukna sortiment med SEK 300/ton.” (Kilde: arcticpaper.com)

- Annonse -

- Annonse -