Norsk "papir" vekker internasjonal oppmerksomhet

“Det er ikke en Kindle på steroider, og det er ikke en  hipster iPad. Det er noe helt for seg selv, og det er ikke vanlig med nye dingser”.


Slik beskriver en begeistret journalist i Techcrunch, Devin Coldewey, sin opplevelse av reMarkable, det nyutviklede e-papiret som kommer fra den norske start-up bedriften med samme navn. Han sier at reMarkable er et behagelig verktøy å bruke.

Les artikkel på Media Monitor om introduksjonen av reMarkable for en stund siden.

Produktet begynner å få oppmerksomhet internasjonalt.

Techcrunch er et velrennomert nettsted for digital innovasjon og har omlag 40 millioner unike besøkende de siste seks månedene. Coldewey har foreløpig ikke gransket produktet fullt ut, men han har snakket med to av gründerne bak – Magnus Wanberg (CEO) og Mats Solberg – og funnet ut av de har mye av den samme innstillingen som han selv.

“Nostalgiske med hensyn til de udiskutable kvalitetene ved papir, entusiastiske om mulighetene som ligger i e-papir produkter og skuffet over det som eksisterer i dag.”

– Etter vår oppfatning, som de virkelig hardcore papirmennesker vi er, fungerer egentlig ingen av dem, sier Wanberg. De gir ikke den samme følelsen, ikke for skriving, ikke til lesing, ikke for tegning.

– Nærmest papir – siden papiret

BBC har også skrevet om det norskutviklede e-papiret, og ikke minst Mashable.com, som er et ledende amerikansk nettsted om teknologi, med enda høyere lesertall enn Techcrunch.

“Det nærmeste man kommer papir, siden papiret”, er overskriften til artikkelen i Mashable, skrevet av Lance Ulanoff.

Ulanoff er positiv med noen forbehold. Han kaller reMarkable for interessant, men ikke “awesome”.

– Å se alt (funksjonalitetene, red. anm.) fungere lett og mykt i elektronisk blekk er imponerende. Man skal merke seg at selv om reMarkables oppløsning på 226 dpi er lavere enn Amazons 300 på Kindle Oasis, er dette (reMarkable) den høyeste oppløsningen på en skjerm av denne størrelsen. Selv på nært hold ser linjene utrolig myke ut, til et elektronisk blekkprodukt å være, skriver Ulanoff.


Foto: Skjermdump, stillbilde fra video til reMarkable

- Annonse -