Kan Dagbladet snart defineres som abonnementsavis?

En av våre gamle løssalgskjemper, selveste Dagbladet, nærmer seg en situasjon der halvparten av totalopplaget kommer fra abonnement.


Skulle man passere 50 prosent-grensen, utløses retten til å søke pressestøtte fra staten. Andre kriterier er at driftsmarginen ikke må være høyere enn 10 prosent, og at overskuddet ikke kan overstige 2 millioner kroner.

Dagens Næringsliv har merket seg at Dagbladet nylig kjørte en kampanje rettet mot tidligere abonnenter. Et digitalt helårsabonnement ble tilbudt for bare hundre kroner (ord. 699,-). Til sammenligning koster en lørdagsavis i butikken 40 kroner.

Sjefredaktør John Arne Markussen avviser at den lave prisingen er et grep for å øke opplaget slik at man kan søke pressestøtte:

– Nei, kampanjeprising er helt vanlig i mediebransjen, ikke minst blant norske papiraviser. For vår del har dette ikke noe som helst å gjøre med pressestøtte. Men det er riktig at abonnement utgjør en stadig større del av vårt totalopplag, sier Markussen til Dagens Næringsliv.

I 2016 var Dagbladets totalopplag 75.321, av dette var 46.250 papiravis. En kontinuerlig glidning fra papir til digitalt kan bety at Dagbladet kan få status som abonnementsavis i løpet av inneværende år, spekuleres det i DNs artikkel.


Kilde: DN

- Annonse -