Ingen vits i å gråte – snarveier til sikkert it-miljø finnes ikke

KOMMENTAR: Wannacry: Virusangrepene den siste tiden har også rammet grafisk bransje.


Det finnes ikke snarveier til en sikker grafisk produksjon. IT-sikkerhet er i dag viktigere enn mye annet – men selvsagte ting som å å ha oppdatert programvare og ikke minst en raskt tilgjengelig backup er ikke en selvfølge på alle bedrifter.

Det er ikke billig å få gjort dette – men mye billigere enn  å bli rammet av angrep av typen vi har sett i det siste, og som nå avtar i styrke.

En lang rekke foretak i grafisk bransje og deres underleverandører (for eksempel transportselskaper) har blitt påvirket av den siste tidens “ransomeware”-angrep, også kalt WannaCry. IDG sier at 200.000 datamaskiner i 150 land har blitt rammet!

En vekker

La dette bli en vekker til  å få sett over sikkerheten i ditt system – det gjelder alt fra personlige datamaskiner til oppkoblede skytjenester (f.eks. e-poster) og til innbygde produksjonssystemer i maskiner. Alle trenger en plan for å holde seg oppgradert, med backup og en rask gjenoppretting. Det gjelder ALLE datamaskiner på alle bedrifter. Dette finnes det ingen snarveier til.

Mottrekk for å slippe å betale løsepenger

Myndighetene for samfunnsbeskyttelse i Sverige skriver løpende om hvordan man beskytter seg, og om det siste angrepet. Det blir frarådet å betale løsepenger “da det bidrar til å finansiere videreutvikling av skadelig kode, samt at det ikke finnes garantier for at informasjonen blir låst opp”.

FAQ

Foto: Pixabay