A: Ricoh

Norsk mediebyrå: Flere trykte magasiner var nesten fullsolgt på annonser for hele 2017 før 10. februar

For en måned siden kunne mediesalgsvirksomheten HS Media konstatere at flere magasintitler på print nærmet seg fullsolgt på annonser for 2017.


HS Media holder til på Grue i Hedmark, og de skriver på sine nettsider at de merker en positiv trend i printmarkedet, og at flere kunder velger en sterkere vektlegging av kampanjer på print.

Denne tilstandsrapporten står i kontrast til en del av det øvrige nyhetsbildet i Norge, der blant annet deler av dagspressen bokfører annonsenedgang på papir med over 10 prosent årlig, og flere magasintitler på print enten går inn eller kutter utgaver.

HS Media melder (datert 9. februar) at mange magasiner i deres portefølje begynner  å nærme seg fullsolgt for 2017. Selskapet har over 60 trykte magasiner de selger annonser til, i sin portefølje.

Magasinene Motor (NAF), Bobil og Caravan, BAM (Gravid, Nyfødt, Spebarn), Bolig og Miljø (OBOS), ABBL-Nytt og ICOOP er allerede over 90 prosent fullsolgt for 2017. HS Media har totalt nærmere 60 prosent innsolgt for 2017 for hele sin magasinportefølje, bare sju uker ut i det nye året.

 

Økning med 30 prosent

Oppdragsmengden til byrået har økt med 30 prosent sammenliknet med i fjor. Omsetningen i 2016 var på 23,5 millioner kroner.

Dette sier selskapet om hva de mener er årsaken til at annonser på print i deres tilfelle lever godt:

Tilstrømming av nye annonsekunder i nisjemagasiner tyder på at disse evner å levere gode resultater for annonsørene og at de står ut i konkurransen mot programmatisk digitalkjøp mot nisjer. Dette skyldes trolig også den kontekst som annonsene står i og som bidrar til at leserne opplever disse annonsene som relevante og berikende. Det er også naturlig siden magasinene leses med fokus på de tema og interessefelt som leserne er opptatt av og som er grunnen til at de har valgt å lese.


Fotocollage: Elementer/skjermskudd fra Bladkongen og HS Media

- Annonse -

- Annonse -

You might also like