A: Ricoh

Norske gründere vil rydde i skylagringstjenester med ny løsning

Skylagringsplattformene Dropbox, Google Drive og OneDrive samles i skyen – norske gründere utvikler en metatjeneste som skal rydde i “det digitale kaoset.”


Ifølge nettavisen Shifter har det norske selskapet Correlate jobbet de siste 16 månedene med en såkalt meta-cloud-løsning som kobler sammen cloud-disker, slik at brukere kan søke og lagre informasjon på tvers av de forskjellige lagringstjenestene.

Man nevner på Google Drive, OneDrive og Dropbox.

–Vi vil løse det digtale kaoset gjennom å samle cloud-løsninger. Vi vil rive ned murene mellom Google og Dropbox. Det er ikke noe mål å erstatte disse løsningene, men å få dem til å jobbe bedre sammen for de som bruker dem, sier daglig leder Phillip Grønvold til Shifter.

Grønvold mener det ikke finnes tilsvarende konkurrerende løsninger på markedet i dag.

Man skal også kunne bokmerke filer, og lage egne mapper som består av filer lagret i ulike cloud-disker.

Beta er presentert, og investorer melder seg på

Correlate har ifølge Shifter valgt en “Freemium” forretningsmodell der basisfunksjonaliteten er gratis opp til et visst nivå, og man deretter må betale man overstiger dette nivået, med hensyn til funksjonalitet og kapasitet.

Selskapet har nylig deltatt på tech-konferansen SXSW i Austin, Texas der de har vist fram en beta-versjon. Der fikk de også inn 1 million USD i en første emisjonsrunde, skriver Shifter.


 

- Annonse -

- Annonse -

You might also like