A: Ricoh

Kreativt verktøy fyller 30 år

Adobes Illustrator har fått en selvsagt plass hos designere og kreative sjeler verden over. Nå er det bursdagstider!


For det var i 1987 at programmet så dagens lys.

Adobe beregner at det i dag lages mer enn 180 millioner bilder ved hjelp av Illustrator CC – på månedsbasis. Bildene kan ses overalt – forteller Adobe i et “jubileumsskrift” på sine nettsider – fra kjempebannere langs motorveier, til små bilder på etiketter på dagligvarene vi kjøper.

(Fotoet viser utviklingen av verktøylinjen gjennom årene)

Dette sier medgründer i Adobe, John Warnock, om Illustrator:

– Alle sa “du kommer til å ødelegge god design for nå vil alle klare å lage det”. Men med Illustrator er det slik at kremen kommer opp til overflaten. Kreativiteten ligger i designet. Kreativiteten er mennesket som bruker verktøyene.

En milepæl i utviklingen av programmet, mener Adobe, er da lanseringen av 64-bit migrasjon og GPU-gjengivelse skjedde. Dette økte gjengivelses- (rendering) hastigheten med nesten 10-gangen. Et annet viktig utviklingstrinn er når scalable vector graphics kom, til bruk i websammenheng (SVG-filene).

I dag – og for framtiden – er multi-kanal, multi-screen, skybasert, samarbeid og mobilitet viktige nøkkelord for det videre livet til Illustrator, ifølge Adobe, som lar brukerne selv få del av æren:

“Hele historien til Illustrator er definert av brukerne”, skriver selskapet.


Kilde/Foto: Adobe

 

 

- Annonse -

- Annonse -