Bokfabrikk sammenkobler alt maskineri med software

Livonia Print i Latvia bruker softwaren Connex fra Müller Martini til å sammenkoble sin nye Océ digitaltrykkmaskin med en Hunkeler boklinje og Ventura Digital trådheftemaskin (Müller Martini)


Det går fram av en melding fra Müller Martini, i etterkant av årets Hunkeler Innovationdays.

– Senere planlegger vi også å integrere alle våre trykkpresser fra Heidelberg, og øvrig etterbehandlingsutstyr, med Connex. Vi forventer at den totale åpenheten i alle tilkoblede maskiner vil resultere i høyere produktivitet og redusert makulatur, sier eieren i Livonia Print, Trond Erik Isaksen.

Livonia Print i Riga er det første grafiske foretaket som sammenkobler utstyr fra Hunkeler og Müller Martini med automatiseringssoftwaren Connex.

– Å få bort alle hindringer mellom vår konvensjonelle og digitale produksjon har høyeste prioritet. Å bruke enkeltstående maskiner for produksjon uten at de er koblet sammen er en foreldet tankegang – jeg ser ingen framtid for bransjen vår uten en slik kobling, sier Trond Erik Isaksen.


Bilde: Fra Müller Martini sin stand på Hunkeler Innovationdays (Foto: Müller Martini)