A: Ricoh

Ny norsk nettportal vil bli "Facebook for bøker"

Pulsereads.com heter nyvinningen innen sosiale medier som i skrivende stund foreligger i en betaversjon. 


Ludvig Ovtun van der Hagen og Anders Storbråten heter mennene bak tjenesten.

sidene kan man kjøpe bøker, invitere venner, starte diskusjoner, følge forfattere, bloggere og andre som leser mye, skriver de to i sin beskrivelse av prosjektet. Man skal enkelt kunne “lage sitt eget univers av anmeldelser, boklister og personlige anbefalinger”, heter det.

 

Skal tilby bøker i alle formater

Anders Storbråten sier til Aftenposten at Pulsereads skal tilby papirbøker, e-bøker og lydbøker på alle de nordiske språkene og på engelsk. Nye, norske bøker skal også selges via nettsidene. Distribusjonen gjøres i et samarbeid med bokhandelen Eldorado i Oslo.

En del av konseptet er at når man kjøper en bok basert på anbefalingen fra en annen bruker tilfaller det den som omtalte boken en rabatt.

Brukere trenger ikke laste ned noen app fra App Store eller Google Play, men kan gå direkte til nettsiden og finne fram til mulighetene der. En Facebook-side er naturligvis oppe.

 

– Trenger folk som tør tenke nytt

Leder i Den norske Forfatterforening, Sigmund Løvåsen sier til bok365.no at dette kan være et svar på letingen etter mulighetene som ligger i digital formidling av litteratur.

– Vi har lenge vært kritisk mot manglende synliggjøring av bredden i de vanlige nettbokhandlene. Pulsereads kan være med på å fylle dette hullet. Forhåpentlig vis inspirerer det også andre nettbokhandlere til å jobbe mer aktivt med denne type formidling. Vi trenger folk som tør å tenke helt nytt om formidling og salg av litteratur, sier Løvåsen.


 

- Annonse -

- Annonse -