A: Ricoh

Økokrim etterforsker Holmen Group for sin jaktpraksis

Det svenske skog- og papirkonsernet arrangerer noen ganger i året jakt for kunder og forbindelser. Nå etterforskes dette som en mulig bestikkelsesform.


Selskapet har lagt ut en pressemelding om saken, og skriver innledningsvis at jakt er en viktig form for skogskjøtsel, fordi overbeiting fra dyr skader skogen.

En liten del av jakten i de Holmen-eide skogene utføres som en tradisjon, og gjerne i forbindelse med representasjon, opplyser selskapet. Både gjester, folk fra bedriftsledelsen og ansatte har deltatt i denne jakten.

 

Svensk Økokrim etterforsker

Styreleder i Holmen Group, Fredrik Lundberg, har vært vertskap for slik jakt to til tre ganger i året i Norrköping-regionen, melder Holmen.

Siden 2015 har denne praksisen vært under etterforskning av det svenske Økokrim. Ifølge Dagens Næringsliv har blant annet den tidligere svenske finansministeren Anders Borg (Moderatarna) deltatt i slik jakt på invitasjon fra Holmen Group. Borg inngår som mistenkt i etterforskningen, men han skal ifølge svenske medier ha forklart at han for sin del har betalt av egen lomme for jaktdeltakelsen.

Holmen Group avviser mistanken som er kastet på selskapet og sier at de fortsatt samarbeider med påtalemakten.


 

 

- Annonse -

- Annonse -