A: Ricoh

Cimpress desentraliserer og strammer inn

Cimpress-konsernet desentraliserer organisasjonen betydelig, og målet er å gjøre foretaket mer entreprenørdrevet, mer konkurransedyktig og raskere på omstilling.


I en pressemelding blir det opplyst at 3.000 ansatte skal flyttes fra konserndrift til forretningsenhetene. Videre blir 160 tjenester fjernet, og fire toppsjefer forlater konsernet.

Antall personer som jobber på konsernnivå skal reduseres fra 34 til bare 3 prosent. Omstruktureringen som skal være klar allerede i mars i år, og er beregnet å koste 30 millioner dollar, hvorav 25 millioner går til sluttoppgjør. Den årlige besparelsen etter operasjonen stipuleres til mellom 55 og 60 millioner dollar.

 

– Vi må gi våre forretningsenheter mer ansvar

Cimpress har vokst fra en virksomhet (Vistaprint) til å bli et globalt konsern med 15 forretningsenheter, nærmere 10.000 ansatte på 50 kontor i 30 land.

– Det er viktig rent kulturelt at vi fortsette å være et lite selskap samtidig som vi blir store. Vi har utviklet oss fra Vistaprint til Cimpress og blitt et mye større selskap, og et mer variert selskap. Nå må vi gi våre forretningsenheter mer ansvar og redusere størrelsen på vår sentrale organisasjon, sier administrerende direktør Robert Keane.

Norske FotoKnudsen ble for noen år siden innlemmet i virksomheten.


 

- Annonse -

- Annonse -