A: Ricoh

Thure Trykk kjøper digital spotlakk- og folieringslinje

Installasjonen av MGi JetVarnish 3DS iFoil-maskinen er den andre i sitt slag i Norge.


Skienstrykkeriet satser på at differensieringen som maskinen tilbyr skal utløse kreative krefter både hos dem selv og kundene.

– Dette er noe vi har stor tro på, sier daglig leder Jan Thure Halvorsen hos Thure Trykk. – Vi ønsker å gi våre kunder en økt merverdi og det lille ekstra. Med MGI-løsningen kan vi tilby unike trykksaker med spotlakk i en kombinasjon med foliering, –  gull, sølv eller andre farger, i så vel små som store opplag. Bruksområdet vil være stort, her er det opp til oss og kundene å være kreative. Differensiering og dermed økt oppmerksomhet er en nøkkel til suksess for oss. Det samme gjelder for våre kunder, sier Halvorsen.

MGi JetVarnish 3DS iFoil legger på spotlakk med en 3D-effekt og/eller i en kombinasjon med folie.

Maskinen vil også få en skanner som leser bilderegistreringen på hvert enkelt ark. Dette skal sikre en optimal pasning og krever tilnærmet ingen operatørjusteringer mellom ulike jobber, opplyser leverandøren Konica Minolta.

 

Høyt trykk oppleves som 3D

Teknologien går enkelt forklart ut på at maskinen legger på ønsket mengde lakk basert på en gråtonemaske og/eller ulike mønstre uavhengig av trykkbildet. Spotlakken kan legges på i en høyde på opptil 100 micron, noe som både visuelt og taktilt kan oppleves som en 3D-effekt. En rekke mønstre følger med i maskinens software, og i tillegg kommer alle individuelle mønstre som designerne selv lager til et bilde. Også spotlakkeringen kan skje i variabelt trykk.


Kilde: Konica Minolta

- Annonse -

- Annonse -