A: Ricoh

Fagblad øker papiropplaget, men planlegger digital overgang

Fagbladet Sykepleien er inne i en omstillingsprosess. Men den planlagte nedleggelsen av papirutgaven betyr ikke at trykk forlates helt.


Norsk Sykepleierforbund skal etter planen trykke sitt medlemsblad – med opplag på over 100.000 og økende – også i 2017 og 2018, skriver Medier24. 

Det var på den nylig avholdte Fagpressedagen at Sykepleiens redaktør Barth Tholens fortalte om planene framover.

Fra 2019 skal publikasjonen bare gå på nett, gjerne i forskjellige uttrykk. Men selv om medlemsmagasinets jevne papirutgivelser skal erstattes av publisering på andre plattformer, er papir en del av fornyelsen likevel. Neste år kommer Sykepleien Tema, en trykt temautgave med “lang holdbarhet” – og en mellomting mellom magasin og bok.

– Hver utgivelse skal være helt unik, og det er ikke noe som skal ligne på hverandre. Her skal vi være ganske rå på virkemidlene. Og: Vi skal hele tida tenke på hvorfor vi utgir dette på papir, sa Tholens ifølge Medier24.


- Annonse -

- Annonse -