A: Ricoh

Brukte tonerkassetter blir råstoff til 3D print

Det spanske selskapet Armor har spesialisert seg på produksjon og gjenbruk av tonerkassetter.


Nå går Armor inn i 3D print markedet også, ved at resirkulert materiale fra brukte tonerkassetter gjenoppstår som komponent i 3D print, melder nettstedet 3ders.org.

Armors kampanje Owa handler om innsamling, sortering og gjenbruk av brukbare materialer fra kassettene. Og Owa 3D er begrepet for at man fra den såkalte HIPS-plasten i tonerkassettene produserer fibertråd som 3D-printere kan bruke i sin produksjon. HIPS er en forkortelse for high impact polystyrene, og egenskapene ved denne plasttypen sies å være mer egnet enn andre 3D-råstoffer som PLA og ABS, blant annet fordi den er mer fleksibel og har lengre levetid.

 

Vil redusere den enorme mengder med plastavfall

Ifølge tallene til Armor blir det hvert år kjøpt 360 millioner tonerkassetter bare i Vest-Europa. Hele 70 prosent av denne mengden blir ikke resirkulert, men havner på fyllinger eller blir destruert. Dette er plastmengder som Armor vil ha tak i.

Til å begynne med blir Owa 3D tilgjengelig i Frankrike og Japan, men skal siden lanseres i tur og orden i resten av Europa. Plasttråden er kompatibel med de fleste FDM 3D-printerne, og kommer i 12 forskjellige farger. Man får den i to tykkelser, 1,75 mm og 2,85 mm, og den leveres i standard spolestørrelse på 750 gram.

Armor har fabrikker i Marokko og i La Chevrolière i Frankrike.

Eksakt lanseringsdato er ennå ikke gjort kjent, men man kan få mer informasjon på en egen nettside.


Kilder/Foto: OWA, 3ders.org

 

- Annonse -

- Annonse -

You might also like