A: Ricoh

Den største av baneinkjetpressene til HP til Baltikum

Livonia Print i Latvia har etter det Media Monitor forstår investert i en HP PageWide Web Press T490 HD på Drupa.


Leder og eier av Livonia Print, Trond Erik Isaksen, vil ikke kommentere overfor Media Monitor. Han hverken bekrefter eller avkrefter.

Investeringen ble nevnt i en pressemelding publisert i USA, der man oppsummerer HPs kontrakter inngått under nylig avsluttede Drupa.

Vi spurte i stedet Isaksen om hvordan boktrykkmarkedet har vært i det siste halvåret, sett fra andre siden av Østersjøen.

– Vi opplever at bokopplagene i Skandinavia har en svakt nedadgående trend, men her på Livonia merker vi det ikke på totalvolumet, ettersom vi øker på det tyske markedet. Og det skjer en kontinuerlig tilpasning, vil jeg heller beskrive det som, sier Isaksen.

– For tidlig å si om Brexit vil få virkning på trykkindustrien

Livonia Print har en markedsandel i Storbritannia også, men foreløpig uten den helt store betydningen for selskapet.

– Noen britiske talsmenn for printindustrien har antydet at Brexit kan føre til at flere printjobber kan lekke ut av øyriket. Hvordan ser du på det?

– Dette aner vi jo ikke noe om ennå. Men det har vært en del trykkerikonkurser og bortfall av kapasitet i Storbritannia i de siste årene, og den kapasiteten er det ikke gjort i en håndvending å bygge opp igjen. Så vi får se det an, sier Trond Erik Isaksen i Livonia Print.


Foto: HP

 

- Annonse -

- Annonse -

You might also like