A: Ricoh

Ny Nexpress-plattform i 2017 – nye ZX3900 vises på Drupa

Kodak har en ny Nexpress med til Drupa, Nexpress ZX3900. I tillegg vil produsenten vise litt av det som trolig kommer i 2017 – en ny Nexpress-plattform.


Den nyeste versjonen av Kodak Nexpress, ZX3900, har støtte for tykkere papir og bruk av syntetiske substrater. Målet, sier Kodak i en pressemelding som er sluppet, at nye muligheter kan åpne seg innen korte serier på emballasjeapplikasjoner som etiketter, merker og mindre foldeesker, men også innen varierte siviltrykksapplikasjoner og publiseringsapplikasjoner.

Forventet ny Nexpress-plattform i 2017

Kodak har som målsetting å introdusere en ny Nexpress-plattform i 2017. På Drupa vil det bli mulig å få en forhåndsvisning av nyhetene som kommer.

Et nytt multi-bit LED-basert skrivesystem utvikles. Kodak sier at dette systemet vil tilby “ekstremt konsistente, høykvalitets trykkbilder”. Videre vil det komme et system for utskiftbare farger, slik at farger kan printes i ulike sekvenser og kombinasjoner, for eksempel ved at man kjører en serie med CMY pluss to spesialfarger. Maks arklengde utvides til om lag 120 cm, og den nye plattformen skal kunne produsere enda lengre serier uten mer operatørinngripen, og uten at printkvaliteten forringes, heter det.

Det lanseres også en ny farge; Kodak Nexpress Opaque White Dry Ink til det femte fargeverket.


Kilde/foto: Kodak

 

- Annonse -

- Annonse -