A: Ricoh

Ny etikettprinter kom i skyggen: Heidelberg med B1 inkjet presse "rett etter Drupa"

Signalet om dette kom i forbindelse med markedslanseringen av en ny digital etikettprinter.

jason_oliver_heidelberg
Jason Oliver, leder for digital løsninger hos Heidelberg.

Heidelberg, Gallus og Fujifilm står i fellesskap bak en helt ny, digital etikettprinter som får sin kommersielle debut i disse dager, under Labelexpo i Brüssel.

Printeren Gallus DCS 340 ble introdusert for omlag ett år siden, men først nå er den tilgjengelig på markedet. De siste tolv månedene har maskinen gjennomgått flere testkjøringer ute i felt, og som beskrives som vellykkede.

Gallus er datterselskapet til Heidelberg, og etikettprinteren har Fujifilms inkjet-teknologi ombord.  Prinect Digital Frontend er en Heidelberg-komponent, og dette gjør det mulig for brukere å integrere systemet inn i eksisterende arbeidsflytmiljø, sier Heidelberg i en pressemelding.

“Speedmaster med inkjethoder, rett etter Drupa”

Heidelberg røper samtidig med Labelexpo-lanseringen at det kommer digitale nyheter fra deres hånd på neste års Drupa. Leder for digitalavsnittet, Jason Oliver, viser til selskapets satsing sammen med partnere, innen emballasjetrykk og kommersielt trykk.

– Vi har utviklet oss sprangvis og introdusert de første produktene. Når vi nå lanserer en digital rullpresse har vi nådd en viktig milepæl. På neste års Drupa skal vi dessuten vise fram digitale print-innovasjoner for arktrykksegmentet, og på den måten skal vi hurtig utvide vår digitale portefølje, sier Jason Oliver.

Til Printweek uttaler Jason Oliver at B1 inkjetpressen kommer på markedet kort tid etter Drupa. Den vil stå på Speedmaster-plattformen, men ha Fujifilms Samba inkjethoder til å trykke.


Kilde/Foto: Printweek/Heidelberg

- Annonse -

- Annonse -