Designbyråene Montaag Design og Ghost Design slår seg sammen

Montaag Design er basert i California, men er grunnlagt av nordmannen Per Ivar Selvaag. Ghost Design har sin base i Stavanger.

Det nye forente designbyrået skal operere fra studioer i Stavanger, Oslo og Berkeley i California.

Ifølge grafill.no har Selvaag, opprinnelig fra Finnøy utenfor Stavanger, tidligere jobbet som designer i BMW, Ford og Peugeot, der han var sjefsdesigner. Byrået hans Montaag Design har 20 designere, innenfor grafisk design, interaksjonsdesign og industridesign.

Jevn vekst for Ghost

Ghost Design har 10 designere, og ble startet opp i 1998 av Mats Henriksen. Kundene kommer fra mange ulike bransjer. Ghost Design beskrives som et multidisiplinært byrå som har spesialisert seg på grafisk design og industridesign, men også merkevarebygging og brukeropplevelser.

Stavangerbyrået har hatt en jevn omsetningsvekst de siste fem årene, fra 4,5 millioner i 2009, til snaue 9,5 mill i 2013.


Kilder: Grafill, Proff

Foto: Skjermdump, Montaag